Over Bert

Bert (van 26 februari 1954) begon zijn loopbaan in de ‘muziek’ in 1975 als één van de organisatoren van F.F. Pias (First Festival Pop in Assen), een popfestival in de net afgebouwde Ijshal van Assen. Headliners waren: Dave Edmunds (die afzegde en vervangen werd door Dr.Feelgood met Lee Brilloux en Wilko Johnson), de Amerikaanse groep Country Gazette , Massada, Bintangs en de Filter Furore Show (bekend van de radio  met Harry de Winter, toen nog DJ bij de NCRV).  ORB, de 1ste band van Alides Hidding ( later Time Bandits) trad daar ook op en benaderde Bert met het verzoek hun ‘manager’ te worden. Aldus ontstond Muziekprodukties Bert Bijlsma.

In 1978 werd hij gevraagd om in Groningen het kantoor van Animoes Muziekproductions te gaan runnen en dit werd een landelijk bekend agency , met tal van gereputeerde bands:
Muskee Gang, Plant, White Honey, Pearl Ash, Mark Foggo & the Secret Meeting, Warren Harry, Social Security, Phoney& the Hardcore. Maar ook worden veel optredens geregeld voor Herman Brood & his Wild Romance en Gruppo Sportivo.

In 1984 was hij het heen en weer reizen tussen  Nieuw-Scheemda en Groningen beu en besloot om onder eigen naam verder vanuit zijn in ’79 gekochte huis op het platte land van Oost-Groningen te opereren met bands als: Bertus Borgers & the Groove Express, Flavium, Julya Lo’ko & Band, Oscar Benton en Brimstone, maar ook al Jan Akkerman en The Happy Tunes. In de loop der jaren is Muziekprodukties Bert Bijlsma uitgegroeid tot een gerenommeerd  kantoor.