LEFTHAND FREDDY

 

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lof uitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde door de jaren heen o.a op het Leberkusener Jazzfestival(Dtsl), het Gloucester Bluesfestival (GB) , het Nuit de Blues(FR), het Sziget Festival (Hongarije)en in de Londense 100 club.

In de huidige samenstelling met drumlegende Hans Waterman (Cuby&The Blizzards,Solution,Pretty Things e.v.a), zoon Berend Reining op gitaar en Andre van der Werf op bas werd de laatste cd SOUL STRINGS uitgebracht.

Enkele recensie citaten: een meesterwerk,1 van de beste cd’s van 2014,elf juweeltjes aan eigen nummers,een must voor andere gitaristen in Nederland….
Live is de band onverslaanbaar; recent rapporteerde bluesmagazine:
Weergaloze band,wat een spelvreugde:een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek!Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist ,entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en de zaal in no time op de kop zet.

Berend “Boogie B” Reining gitaar
Fred’s zoon op gitaar is de spreekwoordelijke appel die niet ver van de bluesboom is gevallen.Met eigen geluid en boogie specialitei

Hans Waterman (eerder beroemd in o.a. C+B, Jan Akkerman Band, Solution en The Pretty Things; tevens auteur van “Drumsolo, 35 jaar te laat naar bed”) wordt medio 2009 na enkele succesvolle optredens Lefthands nieuwe drummer.

André van der Werf: basgitaar/vocals
Speelde freelance/gastrollen bij een nauwelijks op te noemen reeks van musici en bands: Nou ja een paar dan: Georgie Fame,Swamp,het kopspijkercabaret,Jan Akkerman,Nick Bult,Gina’s band of blues en vele vele anderen…

Een greep uit de internationale persmap:

Frankrijk: enthousiasme du public qui découvre un vrai phénomène
Engeland: top band , they link immaculate technique to the intensity of Delta and Chicago blues.
Duitsland: eine einzigartige band , affengeil! Live ist die band fast unschlagbar
België: verzorgde gepassioneerde blues met veel dynamiek;
verbluffend mooie gitaarsolo’s, een bijna academisch onderlegde ritme sectie .

Line-up:

Lefthand Freddy (guitar/vocals)
Berend (boogie B) Reining (guitar)
André van der Werf (bassguitar/vocals)
Hans Waterman : (drums)

Voor meer info kijk op www.lefthandfreddy.com